Image

Heba: Värdeökning om 20 procent

Bolag Hebas fastighetsvärde är uppe i 6 627 miljoner kronor (5 295). Det är en värdeökning under 2015 med 1 032 miljoner kronor eller 20 procent om man bortser från de investeringar om 310 miljoner kronor som har gjorts under året.
Publicerad den 19 Februari 2016

- Den kraftiga värdeökningen på bolagets fastigheter beror i första hand på en sänkning av kravet på direktavkastning med 0,5 procent i samband med den externa värderingen. Men även förbättrade driftnetton har bidragit till värdeökningen, skriver Lennart Karlsson i vd-ordet.

Förvaltningsresultatet uppgick till 120,3 (102,7) miljoner kronor, en ökning med 17 procent.

Substansvärdet på Hebas aktie ökar från 86 kronor per aktie i december 2014 till 113 kronor per aktie i december 2015 , en ökning med 31 procent.

Styrelsen föreslår en höjning av utdelning till 1,50 (1,30) kronor per aktie.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY