Image
Patrik Emanuelsson.
Patrik Emanuelsson. Bild: Locum

Heba säljer fastigheter för 250 miljoner till Arbetarebostadsfonden

Transaktioner Heba har idag tecknat avtal om överlåtelse av Isdubben 1 och Störtloppet 2 i Västertorp, samt av Reversen 2 i Hägersten. Köpare är Arbetarebostadsfonden. Affären genomförs som en bolagsaffär med planerat tillträde 1 september 2021.
Publicerad den 21 Maj 2021

Fastigheterna säljs via en aktiebolagstransaktion. Köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 250,3 mkr och uppgår preliminärt till 219,3 mkr. Det sammanlagda underliggande fastighetsvärdet överstiger den externa värderingen per årsskiftet 2020/2021 med 8,2 procent.

Heba har en växande projektportfölj för nyproduktion och ett omfattande ROT-program.
– Genom försäljningarna får Heba möjlighet att ytterligare öka nyproduktionen av bostäder och äldreboenden och samtidigt förbättra bolagets intjäningsförmåga, säger Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.

Fastigheterna omfattar 96 lägenheter om totalt 6 361 kvadratmeter, samt 531 kvadratmeter lokaler.
– Vi är mycket nöjda till förvärvet som ger oss möjlighet att växa i ett trevligt område och i närhet till befintliga fastigheter i vår förvaltning. Förvärvet ger också ett bra tillskott till vår expansionsplan att på sikt nå ett förvaltat bestånd om 2 000 lägenheter, säger Jari Lalli vd Arbetarebostadsfonden.

Tango har varit transaktionsrådgivare, DLA Piper juridisk rådgivare och PwC rådgivare inom skatt och finansiellt åt köparen. Lindahl har varit juridisk rådgivare till säljaren.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige