Image
Heba köper äldreboende i Salem.
Heba köper äldreboende i Salem. Bild: Heba

Heba köper äldreboende i Salem

Transaktioner Heba har tecknat ett avtal med Salems kommun avseende förvärv av fastigheten Salem Parken 6 i Salem. Byggnationen på fastigheten inhyser ett äldreboende med 54 lägenheter som färdigställdes 2015. Byggnaden är i tre plan och omfattar totalt cirka 3 650 kvadratmeter.
Publicerad den 25 Februari 2019

Förvärvet genomförs som en bolagsaffär och är villkorat av att kommunfullmäktiges beslut att genomföra försäljningen har vunnit laga kraft. Tillträde beräknas ske den 1 april 2019. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 162 miljoner kronor. Förvärvet kommer att finansieras genom banklån. Nuvarande hyresgäst, Salems Kommun, väljer ett förnyat kontrakt med Heba, och har i samband med förvärvet tecknat ett 20-årigt hyresavtal med en årshyra om cirka åtta miljoner kronor och årlig indexjustering.
– Förvärvet av Salem Parken 6 innebär att vi ökar vårt ägande av vårdfastigheter ytterligare. Heba:s verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt kommer även omfatta äldreboenden, säger Patrik Emanuelsson, vd för Heba.

Heba har som strategi att öka andelen samhällsfastigheter. Heba äger sedan tidigare äldreboenden i Täby, Sollentuna och Farsta.
– Vi ser nu fram emot ett riktigt gott samarbete med vår hyresgäst Salems Kommun, tillägger Patrik Emanuelsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så var första halvåret på transaktionsmarknaden: "Historiskt"

Transaktioner Ett väldigt speciellt och på många sätt historiskt andra kvartal är till ända. Coronapandemins effekter gjorde att transaktionsvolymen i Sverige och övriga Norden föll betänkligt och aktiviteten störtdök under en period. Fastighetssverige presenterar siffrorna, trenderna och framtidsutsikterna med hjälp av Pangeas analytiker Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY