Image

Heba köper äldreboende

Transaktioner Heba, som är inriktat på hyresbostäder, breddar sig och köper nu ett äldreboende för 144 miljoner kronor.
Publicerad den 15 April 2014

Heba köper fastigheten kvarteret Svänghjulet i Täby av JM. Fastigheten omfattar ett äldreboende med 54 lägenheter som är under uppförande.

Byggnaden är i tre våningsplan och omfattar totalt cirka 4 000 kvadratmeter.
Fastigheten blir miljöklassad enligt Miljöbyggnad Brons.

Tillträde sker i samband med att projektet färdigställs den 1 december 2014.
Hyresgäst är Attendo Sverige AB som har tecknat ett 15-årigt hyresavtal.

- Förvärvet innebär att Heba nu blir ägare till en vårdfastighet. Hebas verksamhet är i första hand inriktad på att utveckla, äga och förvalta hyresbostäder men vår tillväxt kommer även att omfatta äldreboende, student- och gästforskarbostäder. Vi ser nu fram mot ett riktigt gott samarbete med vår nya hyresgäst Attendo, säger
Lennart Karlsson vd för Heba Fastighets AB.

- Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Attendo som fungerar mycket väl. Det är positivt att projektet förvärvas av Heba som har en lång och stabil erfarenhet av förvaltning, säger Birgitta Seeman, vd på JM:s dotterbolag Seniorgården.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

HEBA Fastighets AB på Branschguiden

HEBA Fastighets AB är ett fastighetsbolag med hyresbostäder i flerfamiljshus samt lokaler i Stockholmsområdet. HEBAs affärsidé är att erbjuda sina hyresgäster en hög servicenivå, ett attraktivt och tryggt boende med fokus på Stockholmsregionen genom ett långsiktigt ägande, engagerad förvaltning och aktiv fastighetsutveckling. HEBA Fastighets AB omfattar ca 3 000 bostäder och 280 lokaler. Antalet fastigheter uppgår till 60 i Stockholm med dess närförorter. HEBA är sedan år 1994 noterad på Nasdaq OMX Stockholmsbörsen, Mid Cap listan.
Läs mer på www.hebafast.se

Läs mer om HEBA Fastighets AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fabege vill bygga på central fastighet med mer kontor

Bygg/Arkitektur Siktar på att utöka kontorsytan på Drottninggatan med över 3 000 kvadratmeter påbyggnad. Så här går arbetet med planerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY