Image

Här öppnar Biltema sitt andra varuhus i Göteborg

Bygg/Arkitektur Biltema väljer Sisjön för sin andra etablering i Göteborg. Avtalet som tecknats med Alaska Fastigheter omfattar en butik om 7 300 kvadratmeter. – Det är naturligtvis väldigt glädjande att en så stor aktör som Biltema väljer att etablera sig i Sisjön, säger Nils Rydh, vice vd på Alaska Fastigheter.
Publicerad den 7 April 2015
Biltema väljer Sisjön för sin andra butik i Göteborg. Bild: Alaska
Biltema väljer Sisjön för sin andra butik i Göteborg. Nils Rydh, vice vd på Alaska Fastigheter. Bild: Alaska Fastigheter
Nils Rydh, vice vd på Alaska Fastigheter.

Biltemas andra varuhus i Göteborg uppförs i den norra delen av Sisjön, intill Söderleden.

– Det ökar hela områdets attraktionskraft och innebär en ännu större bredd i utbudet av handel här, säger Nils Rydh.

Avtalet med Biltema är det andra på kort tid i Sisjön och innebär att Alaska Fastigheter nu intensifierar arbetet med att utveckla fastigheterna vid den norra infarten till Sisjön. Sammanlagt planeras cirka 100 000 kvadratmeter för handel och kontor som totalt beräknas kosta cirka 1,5 miljarder kronor, varav 75 miljoner kronor avsätts för att bidra till utvecklingen av vägnätet i området.

– Med Biltema som ny aktör i området lägger vi nästa bit i pusslet som utvecklar Sisjön till en levande mötesplats där människor kan arbeta, shoppa, mötas, trivas och må bra, säger Nils Rydh.

För Biltema innebär det nya varuhuset i Sisjön en ökad närvaro i Göteborgsregionen och är ett led i företagets snabba expansion på den nordiska marknaden. I dag har Biltema 126 varuhus i Norden, varav 40 i Sverige, och omsätter nio miljarder kronor.

– I Sverige har vi under de senaste tre åren etablerat 17 nya varuhus och under de kommande fem åren ska vi öppna ytterligare cirka 20. Sisjön var ett självklart val för oss eftersom det är en av de starkaste handelsplatserna i Göteborg, med ett strategiskt läge och en stor köpkraft i närområdet där medelinkomsten är betydligt högre än i Göteborg som helhet, säger Anders Selfors, etableringsansvarig på Biltema.

Biltema har de senaste åren breddat sortimentet kraftigt och är idag ett varuhus för hela familjen. I varuhuset kommer det dessutom att finnas ett café som bland annat serverar korv och mjukglass till låga priser.

– Ett nytt varuhus i Sisjön innebär en ökad tillgänglighet för våra kunder och en möjlighet för fler att ta del av vårt breda sortiment av produkter för hela familjen. Vår förhoppning är att öppna någon gång under 2016 och vi arbetar redan nu med ytterligare etableringar i regionen, säger Anders Selfors.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige