Image

Här är vinnaren av Årets Stadsbyggnadspris 2013

Event Vinnaren av Årets Stadsbyggnadspris i Malmö är Jernhusen och Trafikverket med utvecklingen av Centralstationen och Citytunneln i Malmö.
Publicerad den 26 Augusti 2013
Malmö Central. Bild: Jernhusen
Malmö Central.

- Vi är självklart jättestolta över att få ta emot priset. Centralstationen är ett viktigt nav för både Malmö och hela Öresundsregionen. För att göra valet att resa med kollektivtrafiken självklart måste också stationen erbjuda resenärerna den service de behöver för att göra resan och vardagen enklare. Och det tycker jag att vi har lyckats med på Centralstationen i Malmö, säger Jörgen Lindahl, regionchef Stationer på Jernhusen.

Utvecklingen av stationsområdet fortsätter nu i och med planerna för Södra Nyhamnen. Här planerar Jernhusen i första etappen en helt ny byggnad – Glasvasen – med kontor, butiker och service mitt emot Centralstationen. I nästa etapp kommer även hotell och bostäder.

- Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av hela Centralstationsområdet. Glasvasen kommer med sin arkitektur att bli ett spännande inslag i området. Med kontor och bostäder nära stationen blir området mer levande och vi hoppas att fler kommer vilja resa med kollektivtrafiken, säger Rolf Larsson, regionchef Stadsprojekt på Jernhusen.
Malmö Centralstation har tidigare tagit emot Brunel Award för utvecklingen av stationen.

Årets Stadsbyggnadspris arrangeras av Malmö stad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige