Image

Här är Stockholms största konverteringsprojekt

BYGG Genom att konvertera en kontorsfastighet till bostäder skapas 137 bostäder på Gärdet i Stockholm. Projektet är enligt Stadsbyggnadskontoret Stockholms största konverteringsprojekt.
Publicerad den 22 September 2009

Aros Bostad och Ebab i Stockholm AB har tecknat avtal för om- och tillbyggnaden av fastigheten Tegeludden 11 på Sandhamnsgatan 47-53. Arbetet startar omgående och de 137 bostäderna, varav 19 stadsradhus på fastighetens
tak, beräknas vara inflyttningsklara från och med årsskiftet 2010/2011. Den totala bostadsytan blir cirka 10 800 kvadratmeter.

- Genom kontorskonvertering skapas 137 nya toppmoderna bostadsrätter i bästa läge på Gärdet, vilket är helt i linje med stadens intentioner att skapa fler bostäder i Stockholm, säger Samir Taha, vd på Aros Bostad.

I Tegeludden 11 satsar Aros Bostad på att skapa ett boende med hög kvalitet och håller samtidigt fokus på miljön.

- Parkering kommer heller inte att bli ett problem då alla boende kommer att erbjudas att hyra p-plats i fastighetens eget varmgarage, säger Samir Taha.

Efter ett gemensamt och framgångsrikt utvecklingsarbete drar Ebab nu igång projekteringen och skall även ansvara för hela genomförandet av projektet. "Det är riktigt roligt att Ebab än en gång visat att vi är ledande inom den här
typen av konverteringsprojekt", säger Andreas Holmberg.

Med Tegeludden 11 har Ebab utvecklat drygt 500 bostäder genom konvertering av kontor och liknande fastigheter.

- Att Ebab genomfört ett stort antal liknande konverteringar och har en solid erfarenhet av denna typ av projekt tillsammans med deras mycket flexibla affärsmodell har varit avgörande för oss i val av partner, säger Samir Taha.

- Vi byter alla installationer i fastigheten och samtliga fönster blir nya. Vi lägger också stor vikt vid att optimera fastighetens energiförbrukning och driftskostnad. Även här kan vi dra nytta av våra tidigare erfarenheter och goda kompetens gällande installationsteknik, säger Andreas Holmberg.

I Västerås har Aros Bostad nyligen genomfört två konverteringsprojekt; Vargens Vret 1 med 63 bostadsrätter och radhus på taket, och Lothar 3, där kontor och lokaler i gamla Officershuset i stadens centrum har blivit 23 lägenheter och vindsvåningar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige