Image

Här är Steinbüchels nya vd-jobb

Karriär I mars i år lämnade Håkan Steinbüchel sitt jobb som vd för Vasallen. Nu har han fått tjänsten som vd för Specialfastigheter.
Publicerad den 20 September 2012
Håkan Steinbüchel. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Håkan Steinbüchel. Foto: Eddie Ekberg.

Det var tidigare i september som Specialfastigheters vd Peter Karlström bestämde sig för att lämna sin tjänst för att i stället gå tillbaka till som vd på Henry Ståhl, en tjänst han hade 2003-2008. Nu har styrelsen för Specialfastigheter beslutat att utse Håkan Steinbüchel som tillförordnad verkställande direktör för bolaget från och med den 1 november 2012.

Specialfastigheter äger fastigheter som är byggda för speciella ändamål, som till exempel kriminalvårdsfastigheter, polisfastigheter, specialskolor och försvarsfastigheter. Specialfastigheter ägs till 100 procent av svenska staten och förvaltas genom Finansdepartementet. Fastighetsinnehavet har en lokalarea på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter. Marknadsvärdet uppgår till 17,2 miljarder kronor. Största hyresgäster är Kriminalvården, Rikspolisstyrelsen, Statens institutionsstyrelse och Försvarsmakten. Idag är man över 100 medarbetare fördelade på fyra regioner från nord till syd med huvudkontor i Linköping.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige