Image

Här är Sandviks nya huvudkontor

Uthyrning Sandvik flyttar till sommaren sitt huvudkontor från Sandviken till World Trade Center i Stockholm. Hyresavtalet löper över fem år och omfattar 2 500 kvadratmeter.
Publicerad den 20 September 2011

Lagom till 150-årsjubiléet nästa år flyttar Sandvik huvudkontoret från Sandviken till World Trade Center i centrala Stockholm.

World Trade Center ägs av tjänstepensionsbolaget Alecta och förvaltas av Newsec Asset Management.

Fastigheten har en totalt uthyrningsbar yta om 46 000 kvadratmeter, och är för närvarande fullt uthyrd.

- Det är glädjande att kunna välkomna Sandvik till World Trade Center. Fastighetens läge och välkända profil tillsammans med den service som finns där attraherar ytterligare ett profilstarkt företag. Extra roligt är det att kunna hjälpa en av våra tjänstepensionskunder med lokaler, säger Fredrik Palm som är chef för Direktägda fastigheter på Alecta.

- Det här blir en optimal lösning för vår kund. Nu påbörjar vi ombyggnad och uppgradering av lokalerna. I dagsläget finns inga vakanser i fastigheten och först sommaren 2012 kommer cirka 2 500 kvadratmeter att bli disponibla för uthyrning, säger Jonas Törnell, affärsansvarig Newsec Asset Management.

- Sandvik flyttar in i de nya lokalerna sommaren 2012. Det centrala läget med bland annat direktanslutning till tåg, och tidseffektiv förbindelse till Arlanda är viktiga faktorer för en internationell koncern med verksamhet över hela världen. I WTC finns dessutom tillgång till ett stort utbud av flexibla konferensutrymmen vilket var ytterligare en parameter som bidrog till vårt val, säger Olof Faxander, vd och koncernchef på Sandvik.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige