Image
Magnus Nordholm.
Magnus Nordholm. Bild: Estea

Här är Magnus Nordholms nya uppdrag

Karriär Magnus Nordholm lämnade nyligen Heimstaden efter 14 år. Nu står det klart att han blir delägare i Estea.
Publicerad den 14 Februari 2022

Estea antar en ny strategi för att växa sin investeringsverksamhet. Målet är att utveckla och bygga vidare på bolagets starka track record som under 20 år gjort det tryggt, enkelt och lönsamt för privata och institutionella investerare att placera i fastigheter.

Esteas investeringserbjudande kommer att breddas ytterligare mot institutioner och till att även inkludera det växande segmentet infrastruktur. Utbudet av fondprodukter kommer också att utvecklas, med nya institutionella produkter, fler fonder för privata investerare och ett ökat fokus på ESG.

– Det starka fokus på kvalitet genom hela värdekedjan som vi genom åren gjort till Esteas signum ska ytterligare stärkas med mål att fortsätta vässa vårt erbjudande och leverera kvalitativa investeringsprodukter, säger Johan Eriksson Rydermark, CEO på Estea AB.

Som ett led i satsningen blir Magnus Nordholm delägare och partner i Estea AB från och med den 1 april 2022. Magnus har en lång och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och kommer närmast från Heimstaden där han i olika roller såsom CFO och vice vd varit central för Heimstadens tillväxt- och förvärvsresa. I anslutning till att Magnus tillträder etablerar Estea ett kontor i Öresundsregionen.

– Vi är otroligt stolta och glada över att Magnus nu blir en del av Estea. Med Magnus i teamet stärker vi vår internationella erfarenhet och vårt institutionella nätverk och får därmed de allra bästa förutsättningarna för att bredda och expandera verksamheten. Det här är första gången vi tar in en ny delägare i bolaget och för mig är det viktigt med kompanjonskap där man delar värderingar kring affärer och relationer, säger Johan Eriksson Rydermark, CEO på Estea AB.

– Genom ett konsekvent kvalitetsfokus kombinerat med flexibiliteten i det tematiska angreppssättet, är Estea en unik fondplattform för att leverera meravkastning i förhållande till traditionella breda fonder. Att få möjligheten att jobba med en offensiv plan tillsammans med Esteas ledning och medarbetare känns väldigt inspirerande. En ny resa börjar och jag är övertygad om att den kommer bli framgångsrik och mycket spännande, säger Magnus Nordholm, ny delägare i Estea AB.

Expansionen av verksamheten innebär att organisationen successivt kommer att förstärkas med ett flertal nyckelroller och personer i ledande ställning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att jobba med bandet Kiss och deras avatarturnè. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige