Image

Här är Kungsledens nya huvudkontor

UTHYRNING Kungsleden flyttar sitt huvudkontor till Sveriges första Leed-certifierade kontorsfastighet.
Publicerad den 17 Augusti 2010

Med uthyrningen till Kungsleden är sju av totalt åtta våningsplan i kvarteret Pennfäktaren på Vasagatan 7 i centrala Stockholm uthyrda.

- Pennfäktaren är ett av Sveriges miljösmartaste hus. Intresset för fastigheten är mycket stort och uthyrningen har gått bra. Kungsleden hyr ett våningsplan på 1 400 kvadratmeter och får ljusa och effektiva lokaler med utmärkta kommunikationer mitt i centrala Stockholm, säger Per Dahlbeck, affärsansvarig på Vasakronan.

Kvarteret Pennfäktaren är ett av Vasakronans största ombyggnadsprojekt med en tydlig miljöprofil. Under 2009 förvandlades en befintlig 70-talsfastighet till ett modernt miljösmart hus med en attraktiv arkitektur i Stockholms allra bästa läge.

Fastigheten rymmer cirka 13 000 kvadratmeter kontors- och butikslokaler.
Bland miljösatsningarna märks bland annat solfångare på taket för att tillverka komfortkyla och tappvarmvatten, sedumtak som fångar upp luftföroreningar och regnvatten, energieffektivt behovsstyrt klimatsystem och närvarostyrd belysning.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige