Image

Här är Cerneras Östersundsplaner

Bygg/Arkitektur I mars i år förvärvade Cernera 72 000 kvadratmeter mark i området Sandviken i Annerstaden, Östersund, som ska bli en ny stadsdel med 450 bostäder. Skissförslag till Östersund kommuns översiktsplan som visar Cerneras syn på hur Sandviken skulle kunna utvecklas har nu tagits fram.
Publicerad den 5 Juli 2017

Fokus ligger på att skapa mångfald och ett hållbart levnadssätt, nära till allt.

Cerneras förslag innehåller olika boendeformer – hyres- och bostadsrätter, radhus och villor. Tanken är att även erbjuda tomter till privata villabyggnationer för att på så sätt skapa den mångfald ett modernt område behöver.

- Vi har utvecklat bostadsområden i flera av Sveriges städer och har stor erfarenhet av vad som efterfrågas och uppskattas när det kommer till boende. Som uppvuxen i Östersund har jag dessutom en personlig känsla för området och hur vi kan utveckla det. Vi lever i en vardag där återhämtning blir otroligt viktigt så att ha allt i sin närhet och kunna nyttja den utan stora ansträngningar. Vi ser fantastiska möjligheter i Sandviken och att knyta samman området med staden, säger Sebastian Brandt, projektchef på Cernera.

Utöver det planerade bostadsområdet i etapp 1 omfattar Cerneras förslag också kommunens mark i området.

Detta har gjorts i samförstånd med kommunen, för att skapa ett mindre avtryck i den totala översiktsplanen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige