Image

Här är Årets stadskärna 2011

Sverige Borås blir Årets stadskärna 2011.
Publicerad den 11 April 2011
Borås har utsetts till Årets stadskärna 2011.Bilder: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Borås har utsetts till Årets stadskärna 2011.Bilder: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson

- Många framtidssatsningar av Borås stad och av stadskärnans privata aktörer under lång tid har lett fram till goda resultat. Det är nog en bra sammanfattning av Årets Stadskärna-juryns bedömning. Cityupplevelser, ett kvällsliv som blivit tydligare, spännande kultursatsningar, cityhandel på många gator, platser för wellness som till exempel Sandwalls plats och stadsparken och starka traditioner som Sommartorsdagar är påtagliga resultat av utvecklingsarbetet. Därtill väntar spännande utmaningar runt hörnet, säger Jeanette Berggren, vd för Svenska Stadskärnor som anordnar tävlingen.

- Det finns säkert någon Boråsare som utropar ”äntligen”. För Borås är det nämligen tredje gången gillt. Borås har varit starka kandidater till Årets Stadskärna även 2005 och 2008 säger Jeanette Berggren.

Juryns motivering: \"Borås är bra på att vara stad och det märks att de satsar på det. Parterna gör målmedvetna långsiktiga satsningar vilka accelererat de senaste åren. Boråsaktörerna visar upp en mångsidig, hög kompetens och drar åt samma håll. Plattformen för utvecklingsarbetet har utvecklats löpande och bygger på en gemensam avsiktsförklaring tillsammans med ett fräscht Borås City AB som nu kompletterats med destinationsbolaget Borås Borås TME. Genom det starka politiska engagemanget har man nått så mycket längre. Borås city andas attraktion och lust!\"

Jury för Årets stadskärna är Svenska Stadskärnors styrelse.

Utmärkelsen delas officiellt ut den 13 maj på Svenska Stadskärnors årskonferens i Växjö. Under konferensprogrammet medverkar nyckelpersoner från Borås och berättar om hur Borås stad tillsammans med de privata intressenterna jobbar med att utveckla sin stadskärna.


FAKTA/ De tio senaste årens vinnare:
2010 Växjö
2009 Linköping
2008 Örnsköldsvik
2007 Ystad
2006 Skellefteå
2005 Malmö
2004 Härnösand
2003 Helsingborg
2002 Åmål
2001 Örnsköldsvik


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige