Image

Här är årets BRF

Event Bostadsrättsföreningen Bojen 7 på Kungsholmen i Stockholm har tilldelats utmärkelsen Årets Bostadsrättsförening för sitt genuina engagemang och för att man lyckats skapa en stark ”vi-känsla”.
Publicerad den 25 Maj 2011
Bostadsrättsföreningen Bojen 7 har utsetts till Årets BRF. Bild: Bojen 7. Bild: Bojen 7
Bostadsrättsföreningen Bojen 7 har utsetts till Årets BRF. Bild: Bojen 7.

Motiveringen lyder:
”Bostadsrättsföreningen Bojen 7 har en positiv och välkomnande atmosfär. Verksamheten präglas av ett starkt engagemang och drivs strukturerat och metodiskt på ett sätt som kan liknas vid ett välfungerande familjeföretag med en stark samhörighetskänsla. Under föreningens tio år har fastigheten successivt och målmedvetet renoverats till toppskick med både hänsyn till vår miljö och de boendes säkerhet”.

– En färsk undersökning som vi har gjort visar att 7 av 10 föreningar i Stockholm har svårt att engagera medlemmar till styrelsen. I synnerhet i mindre föreningar som har många små lägenheter. Det skulle kunna vara BRF Bojen 7, men i Årets BRF 2011 har man istället lyckats skapa delaktighet och engagemang bland de boende, säger Maria Livijn, näringspolitiskt ansvarig för BRF, på Fastighetsägarna Stockholm.

– Att få detta pris känns mycket hedrande och upplyftande för alla eftersom man sett vikten av engagemang i styrelsen men även bland de övriga boende. Känslan och förståelsen för egenansvar för sin närmiljö handlar om delaktighet, vilket i sin tur ger ringar på vattnet. Att jobba på en ”vi- känsla” är A och O. Vi känner spontant att vårt hus har gått från att vara den fula ankungen som blev en svan. Vi är stolta, säger Andreas Axelsson, ordförande i BRF Bojen 7.

Bostadsrättsföreningen Bojen 7 består av 41 lägenheter i en fastighet byggd 1937. Föreningen bildades 2002.

Fastighetsägarna Stockholm inrättade priset Årets bostadsrättsförening 2008. De grundläggande kriterierna är att föreningen ska ha ett väl omhändertaget hus, en välskött ekonomi, en väl fungerande styrelse samt följa god sed för bostadsrättsföreningar. För att delta måste föreningen vara medlem i Fastighetsägarna Stockholm.

Priset består av, förutom äran, en formgiven plakett, ett digitalt sigill, och 15 000 kronor att köpa tjänster eller produkter hos Fastighetsägarna.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige