Image

Handelscentrum för hundratals miljoner planeras i Storlien

NORRLAND Storliens hotellkung Lars Nilsson vill investera hundratals miljoner i att göra Storlien till ett handelscentrum. Men först ska nya översiktsplaner och detaljplaner gå igenom.
Publicerad den 31 Mars 2008

Lars Nilsson menar att Storlien har unika förutsättningar för att bli en kommersens knytpunkt, skriver Östersunds-Posten.
- Det kanske inte kommer att bli lika många butiker som i Åre men man ska komma ihåg att i vårt närområde har vi 500 000 som vi fångar upp inom cirka en timmes restid, säger Lars Nilsson, till tidningen.

Nilsson, som köpte Storliens Högfjällshotell med omgivande mark för ett tiotal år sedan, äger 3000 hektar mark, i stort sett all byggbar mark i Storlien.

Han menar att han har fått bra respons från kommunen när det gäller hans vision för framtidens Storlien.
- Det är en stor vision och för detta krävs att mina detaljplaner går igenom, säger han.

Nilsson har varit i kontakt med etablerade varumärken som har varit intresserade av att öppna butiker i Storlien, men han vill i nuläget inte avslöja vilka det handlar om.

Först och främst handlar det om att skapa en stabil bas för verksamheten.
- Man måste ha fasta boende, för det krävs arbetstillfällen och det får vi i och med att vi bygger köpcentrat och genom att vi utvecklar byn på det sätt som jag har föreslagit.

- Det här skulle kunna medföra någonstans mellan femtio till sjuttio arbetstillfällen. Vi planerar att bygga en skola och naturligtvis kommer ett dagis att behövas på sikt, säger han.

Men planerna slutar inte där: Stugområden, en förlängning av bångliften, utbyggnad av högfjällshotellet och skapandet av en turistanläggning av året-runt karaktär, Trolland, står på agendan.

- Det handlar naturligtvis om väldigt mycket pengar, flera hundra miljoner.
Hur det blir med planerna kommer att beslutas i och med att den översiktsplan som ska göras för området blir klar. Den klubbas någon gång detta år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige