Image

Handelsbodarna-fastighet guld-klassad

Energi/miljö Handelsbodarnas fastighet Coop Konsum Folkparken i Södertälje har tilldelats guld enligt Miljöbyggnad.
Publicerad den 13 November 2012
Coop Konsum Folkparken i Södertälje. Bild: KF Fastigheter. Bild: KF
Coop Konsum Folkparken i Södertälje. Bild: KF Fastigheter.

Coop Konsum Folkparken är en hållbar butik i en energieffektiv byggnad med innovativa energilösningar. Ett exempel på detta är att överskottsvärme från kyldiskar används till golvvärme i butiken och det leder i sin tur till att behovet av köpt värme är mycket litet.

Inomhusklimatet är också säkerställt för kunder och anställda, butiken har stora glaspartier i fasaden som är placerade i norrläge för att minska solinstrålning sommartid. Dagsljuset från dessa ger en ljus och trevlig inomhusmiljö för personal och kunder.

- Vi har byggt en energisnål butik med extremt låg miljöpåverkan, helt enkelt en fastighet för framtiden, det känns mycket bra eftersom vårt arbete med hållbarhet är strategiskt, säger Harry Swartz, chef för hållbar utveckling & kvalitet på KF Fastigheter AB.

Handelsbodarna ägs gemensamt av KF Fastigheter och SPP.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige