Image

Han får ansvar att ta Karlastaden i mål

Bolag Jörgen Eriksson blir från april ny vd för Karlastaden Holding AB. Han blir därmed ansvarig för det bolag som ska genomföra projekt Karlastaden – en helt ny stadsdel på Lindholmen i Göteborg med Nordens högsta byggnad Karlatornet.
Publicerad den 10 Januari 2017
Jörgen Eriksson. Bild: Serneke
Jörgen Eriksson.

– Det känns som ett otroligt spännande uppdrag att få vara med och genomföra. Det blir förstås en utmaning att skapa en helt ny stadsdel med en integrerad hållbar blandstad och en så hög byggnad som Karlatornet. Men eftersom ägarna till projektet, Serneke och NREP har så klara ambitioner och har satt projektet så högt på agendan är förutsättningarna att vi skall nå vårt mål de allra bästa, säger Jörgen Eriksson.

Jörgen har lång erfarenhet från såväl projektutveckling som entreprenadverksamhet. Han har jobbat hela sitt yrkesliv i Skanska där han haft en rad olika roller, alltifrån utsättare till region- och verksamhetschef. Jörgen har också varit vd för Skanskas kommersiella projektutveckling i Norge och kommer senast från en roll som Verksamhetschef för husverksamheten i Skanska Sverige AB.

– Projektet kommer att gå in i en ny fas under 2017 när produktionsarbetena planeras att starta under hösten. Karlastaden är ett stort och komplext stadsbyggnadsprojekt som ställer höga krav på management och projektorganisation. Då krävs den erfarenhet, kompetens och driv som Jörgen kommer att bidra med. Med Jörgen vid rodret kommer Karlastaden att lotsas fram på ett betryggande sätt, säger Patrik Lindström, vd för Serneke Projektutveckling.

– Jörgen har en gedigen erfarenhet av projektutveckling och att leda stora komplexa projekt och jag är säker på att han kommer ta sig an Karlastaden med samma professionalism som han har uppvisat under alla år på Skanska. Det känns tryggt att ha Jörgen på plats, säger Rickard Svensson-Dahlberg, CIO på NREP.

Jörgen Eriksson börjar sitt jobb som vd för Karlastaden Holding AB den 3 april.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige