Image

Han blir ny vd för Victoria Park

Bolag Valberedningen i Victoria Park har föreslaget att årsstämman väljer nuvarande vd Peter Strand till ny styrelseordförande. Styrelsen har utsett nuvarande vice vd Per Ekelund till ny vd med tillträde direkt efter årsstämman den 24 april. Styrelsen utser även bolagets ekonomi- och finanschef Tommy Åstrand till ny vice vd från samma tidpunkt.
Publicerad den 1 Februari 2018
Per Ekelund ersätter Peter Strand som vd för Victoria Park. Bild: Victoria Park
Per Ekelund ersätter Peter Strand som vd för Victoria Park.

Peter Strand har, under sammanlagt drygt tio år inom Victoria Park, lett bolagets expansion från ett mindre projektbolag till dagens Victoria Park med ett fastighetsbestånd, som har ett marknadsvärde på i storleksordningen 15 miljarder kronor, fördelat på drygt 13 000 lägenheter. Peter Strand kommer som arbetade styrelseordförande vara den nya vd:n behjälplig med transaktioner, värdeskapande affärsutveckling och Investor relations.

– Förslaget att utse Peter Strand till ny ordförande gör att bolaget behåller viktig kompetens och att en ny vd kan dra nytta av hans omfattande kontaktnät, säger valberedningens ordförande Gillis Cullin.

– Jag känner mig hedrad, om stämman så beslutar, att överta rollen som ordförande i Victoria Park. Jag har varit engagerad i bolaget i mer än ett decennium och har för avsikt att fortsätta vara delaktig i bolagets utveckling mot målet om att nå ett fastighetsvärde överstigande 20 miljarder senast år 2020, säger Peter Strand, avgående vd för Victoria Park.

Per Ekelund har under sina fem år i bolaget spelat en viktig roll i Victoria Parks expansion, inte minst genom hans gedigna erfarenhet av fastighetsförvaltning. Genom att utse Per Ekelund till ny vd säkerställer bolaget kontinuitet i sin framgångsrika förvaltning med en social dimension och lokal förankring. Nuvarande vd Peter Strand kommer framöver vara behjälplig med transaktioner, värdeskapande affärsutveckling och Investor relations.

- Per Ekelund har ett gediget kunnande och erfarenhet av fastighetsbranschen, inte minst inom förvaltningsområdet. Genom att utse honom till ny vd samtidigt som bolaget får en ny ordförande i Peter Strand säkerställs kontinuitet och att viktig kompetens behålls, säger Victoria Parks styrelseordförande Bo Forsén.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige