Image

Han blir ny vd för NREP

Bolag NREP har utsett Claus Mathisen till ny vd. Han efterträder Mikkel Bülow-Lehnsby som nu på heltid fortsätter arbeta med att sätt strategin i verkställande kommitté.
Publicerad den 25 September 2018
Claus Mathisen. Bild: NREP
Claus Mathisen.

Mellan 2008 och 2017 har Claus Mathisen varit vd för NREP-bolaget Pelican Self Storage. Han har varit medlem i NREP:s strategiska management team sedan 2008 och har en bakgrund inom Boston Consulting Group och JP Morgan.

– Vi är lyckligt lottade som har någon av Claus Mathisens kaliber och erfarenhet för att ta nästa steg på vår resa. NREP har sedan starten 2005 gradvis utvecklats och byggt upp flera kundfokuserade fastighetsaffärer och -produkter och har växt till att ha mer än 140 anställda i investment management-organisationen. Det är nu på en sådan nivå storleksmässigt att det behöver ett annat tankesätt och ledarskap vilket Claus Mathisen kommer med – samtidigt som han försäkrar kontinuitet, säger Mikkel Bülow-Lehnsby.

– Mikkel har varit instrumental i att ta NREP dit vi är nu, men när vi blickar framåt känner vi att vår större organisation behöver en ny typ av ledarskap. Claus Mathisen har den rätt operativa förmågan och ledaregenskaperna att få NREP att fortsätta växa och leverera ännu bättre resultat, säger Rasmus Nørgaard, medgrundare och partner.

– Det är en sann ära att ha fått förtroendet att leda NREP på dess fortsatta resa. Jag ser fram emot att utveckla teamet och att genomföra vår vision att skapa bättre fastighetserbjudanden till människor i alla åldrar, säger Claus Mathisen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige