Image
Knut Pedersen blir ny koncernchef för Catella.
Knut Pedersen blir ny koncernchef för Catella. Bild: Catella

Han blir ny koncernchef för Catella

Karriär Knut Pedersen blir ny vd och koncernchef för Catella. Han kommer närmast från rollen som vd för ABG Sundal Collier i Sverige.
Publicerad den 22 Augusti 2013

Knut Pedersen tillträder den 1 januari 2014. Johan Ericsson kvarstår som vd och koncernchef fram till dess och kommer sedan att fortsätta i en senior affärsdrivande roll inom Catella.

I tillägg till sin roll som vd på ABG Sundal Collier i Sverige har Knut Pedersen ansvarat för ABG:s globala Markets-enhet. Han har tidigare arbetat för UBS, Nordea och Öhman i olika roller i Sverige och internationellt.

- Jag är väldigt glad över att Knut Pedersen har tackat ja till uppdraget som Catellas vd och koncernchef. Knut har 20 års erfarenhet av finansbranschen, en gedigen internationell bakgrund och är dessutom en stark ledarprofil. Han har en bevisad förmåga att kunna leda och utveckla organisationer som består av kompetenta och drivna individer som i Catella, säger Johan Claesson, styrelseordförande i Catella.

- Catella har stor potential och är väl positionerat med en god balans mellan löpande intjäning från Corporate Finance och långsiktigt värdebyggande från kapitalförvaltningen. Jag ser fram emot att vara med om att vidareutveckla Catella för att skapa förbättrad lönsamhet inom alla delar, säger Knut Pedersen, blivande vd och koncernchef för Catella.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige