Image
Göteborgs Auktionsverk tar plats hos Castellum, snett under Älvsborgsbron.
Göteborgs Auktionsverk tar plats hos Castellum, snett under Älvsborgsbron. Bild: Castellum

"Hållbart sedan 1681"

Uthyrning Göteborgs Auktionsverk satsar på destinationsutveckling hos Castellum i Göteborg.
Publicerad den 5 Oktober 2021
Annons
Image

Göteborgs Auktionsverk har 340-årig historia som sträcker sig tillbaka till 1681, och därmed är man världens näst äldsta auktionshus. I Castellums lokaler väljer man att utveckla verksamheten med bland annat visningslokaler och auktionssal, i den vackra tegelbyggnaden från 1906 som en gång var Sockerbrukets reparationsverkstad, i Klippan, Göteborg.

– Vi på Castellum är fantastiskt glada att kunna välkomna anrika Göteborgs Auktionsverk till denna pampiga och vackra tegelbyggnad uppförd i början av 1900-talet. Att vi tillsammans väljer att anpassa lokalerna för verksamheten genom att så långt som möjligt använda återbrukat material känns som en självklarhet, säger Katarina Uppling, uthyrare, Castellum Väst.

Lokalerna i den vackra tegelbyggnaden, som i början av 1900-talet fungerade som reparationsverkstad åt Sockerbruket, kommer varsamt att renoveras med hjälp av återbrukat material i industriell stil som harmonierar med arkitekturen. Här kommer man att satsa på visningslokaler, utrymme för events, vernissager och olika pop up:er, allt, som ett led i att levandegöra Göteborgs Auktionsverk till en destination och upplevelse för besökarna.

– För oss på Göteborgs Auktionsverk så är det av yttersta vikt att hitta en lokal som skapar möjligheten i att växa med nya affärer, men också att knyta an till vårt arv. Vi på Göteborgs Auktionsverk har egentligen aldrig ändrat vår affärsidé och vi inser lyckligtvis att vår tjänst aldrig har legat mer rätt i tiden. Så med vår nya adress Banehagsgatan Tjugo, ska vi skapa en destination för människor som uppskattar färg, form, unikitet och kvalitet, som också vill vara med och bidra till ett smart sätt att handla. Eller som vi uttrycker det, "Hållbart sedan 1681", säger Kristoffer Tilgman, vd, Göteborgs Auktionsverk.

Klippan ligger i ett område med lång och intressant historia och kallas ibland Göteborgs första hamn. Redan på 1300-talet pågick här omlastning för vidare transport in mot staden. Idag är Klippan ett så kallat kulturreservat och ett attraktivt område för företagsamhet och kultur. Göteborgs Auktionsverk flyttar in i början av 2022 och hyr cirka 1 600 kvadratmeter på Banehagsgatan, Klippan i Göteborg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY