Image

Grosvenor Europa satsar på bostäder i Sverige

Bolag Grosvenor tittar på möjligheter att utveckla bostäder i och kring sina befintliga fastigheter, likväl som på helt nya platser för bostadsutveckling.
Publicerad den 21 September 2016

Skärholmen Centrum i Stockholm och Burlöv Centrum i Malmö är de första platser där Grosvenor Europe överväger bostäder. Samtal pågår också med kommunerna om de mest effektiva sätten att leverera välbehövliga bostäder.

James Raynor, vd för Grosvenor Europa, kommenterar:
- Vårt mål har alltid varit att göra våra centrum till dynamiska mötesplatser där människor vill tillbringa sin tid. Våra fastigheter har verkligen ett blandat utbud och innehåller bibliotek, daghem, vårdcentraler, restauranger samt kommunala lokaler. Vår syn på dessa tillgångar är att de inte bara är goda investeringar, men att de också kan göras bättre genom att de blir en tydligare plats. Vi tittar på hur vi kan göra centrumen bättre för deras egen skull och för de människor som använder dem. "Om man tittar på vår "Living Cities” filosofi och hur vi tänker, så går det ut på att lämna saker bättre än de var tidigare - det är vad det handlar om. Vi funderar på hur nya bostäder kan bidra positivt till platsernas framgång.

- Diskussionerna pågår redan med flera av de aktuella kommunerna, särskilt om hur vi kan hjälpa dem att leverera bostäder på ett hållbart sätt som gynnar, inte bara vår verksamhet och våra investerare, utan viktigare, även det lokala samhället.

Grosvenor stärker sitt svenska team för att stödja denna tillväxt. Tillsammans med nya anställningar kommer två medlemmar av Grosvenors team i Europa nu fokusera starkt på den svenska marknaden.

Steve Cowen och Simone Pozzato kommer att aktivt utvärdera möjligheter.
Carl Strufve, Director, Asset Management, fortsätter att leda asset management teamet i Sverige.

James Raynor tillägger:
- Vi, som ett kreativt, innovativt och professionellt fastighetsbolag ser många möjligheter i Sverige och speciellt i Stockholmsregionen. Vi har redan en stark position på marknaden och vi ser framemot nästa fas i vår tillväxt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige