Image
Niklas Borg, vd Green Group.
Niklas Borg, vd Green Group. Bild: Green Group

Green Group förvärvar på Lidingö

Transaktioner Fastighetskoncernen Green Group fortsätter sin snabba och expansiva utveckling och har nu förvärvat en kommersiell fastighet på Lidingö.
Publicerad den 24 Juni 2021

– Green Group är i en kraftig tillväxtfas och vi är jätteglada över att hitta väl avkastande affärer på vår hemmamarknad, säger Niklas Borg, vd för Green Group.

Fastigheten, Kostern 9 på Kostervägen 1, omfattar drygt 2 200 kvadratmeter och ligger centralt på Lidingö. I fastigheten finns idag gym, restaurang, butik och kontor.
– Det centrala läget och mixen av hyresgäster gör fastigheten till ett bra komplement till vårt övriga bestånd, säger Niklas Borg och fortsätter:
– Med tanke på fastighetens stabila hyresgäster och längden på hyresavtalen är vi glada över att göra en trygg och väl avkastande affär.

Fastighetskoncernen Green Group genomför affären genom dotterbolaget Green Property AB. Säljare är FastighetsAB Caracol som sedan sex år arbetat med hyresgästanpassningar och på annat sätt utvecklat fastigheten.
– Nu när fastigheten är fullt utvecklad känns det naturligt att lämna över till en långsiktig ägare som vi är övertygade om att hyresgästerna kommer att trivas med, meddelar Fastighets AB Caracol.

Green Group har på senare tid gjort flera uppmärksammade förvärv. Bland andra övertog bolaget nyligen fastigheten Rosersport som är ett välkänt landmärke utmed E4:an och med starka hyresgäster som Preem, Meca, Burger King och som hamburgerkedjan Brödernas, med den svenske NHL-stjärnan Mika Zibanejad som delägare, väljer att etablera sig i.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige