Image

Gränby Centrum växer

HANDEL Den 20 augusti slås portarna upp för ytterligare fem nya butiker i Gränby Centrum, Uppsala. En av butikerna är Lagerhaus som gör sin allra första etablering i Uppsala. Efter öppningen i augusti kommer Uppsalas största köpcentrum att ha över 60 butiker och fem restauranger.
Publicerad den 29 Maj 2009

Atrium Ljungberg genomför just nu ett av bolagets större investeringsprojekt med en omfattande utbyggnad av handelsplatsen Gränby Centrum i Uppsala. I ett första skede byggs den befintliga gallerian ut och senare tillkommer även ett helt nytt volymhandelsområde.

Efter en första etapputbyggnad invigdes i november förra året och i februari i år 18 nya butiker och i augusti öppnar alltså ytterligare fem butiker. De nya butikerna är Indiska, Lagerhaus, Riksmäklaren, Telia och Apoteket.

– Intresset för nyetablering av butiker i Gränby Centrum är mycket stort. Vi har en tydlig idé om hur vi vill utveckla centrumet och väljer butiker som förstärker och kompletterar utbudet på ett bra sätt. Det är extra roligt att Lagerhaus nu väljer att göra sin första Uppsalaetablering i just Gränby Centrum, säger Björn Johnson, Atrium Ljungbergs projektchef för utbyggnaden.

Förutom en förstärkning av mode och inredning ökar nu också serviceutbudet i Gränby Centrum genom bland annat etableringen av ett mäklarföretag.

– Det känns otroligt spännande för Riksmäklaren att öppna en ny bobutik i Uppsalas största köpcentrum med 5,7 miljoner besökare. Dessutom sker öppningen lagom till vårt 35-årsjubileum, säger Thomas Lüllmaa, vd vid Riksmäklaren Uppsala.

I början av 2010 påbörjas nästa etapp av Gränby Centrums utbyggnad som innebär ett tillskott av ytterligare cirka tio butiker.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige