Image
Bild: Gotlandshem

Gotlandshem avbryter nyproduktionsprojekt – skulle vara olagligt

Bostäder Lägger ner planerna för Othern Ejdern 6 i Slite.
Publicerad den 4 December 2019

Gotlandshems styrelse har beslutat att avbryta arbetet med Othem Ejdern 6 i Slite, det framgår i ett pressmeddelande.

Att genomföra nybyggnationsprojektet för de 18 projekterade hyreslägenheterna i Slite skulle innebära ett brott mot såväl aktiebolagslagen som lagen om allmännyttiga bostadsaktiebolag.

Bakgrunden till styrelsens beslut är att det inte nämnvärt går att minska produktionskostnaden på den aktuella tomten. En planändring är inte möjlig och fördyrande omständigheter råder bland annat på grund av markförhållanden.

– Så här länge har vi hittills aldrig diskuterat en fråga. Det var inte ett enkelt beslut att ta, det tog verkligen emot men hela styrelsen var enig om att det var rätt beslut att ta, säger Roger Wärn, ordförande i styrelsen, i pressmeddelandet.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige