Image
Exempel på radhus från Götenehus.
Exempel på radhus från Götenehus. Bild: Götenehus

Götenehus förvärvar mark i Helsingborg

Bygg/Arkitektur I Månstorp, norr om Rydebäck planeras ett nytt bostadsområde med ett perfekt strategiskt läge. Bostadsområdet kommer att innehålla en blandning av fribyggartomter, flerbostadshus, kedjehus och radhus. Det är radhustomterna som Götenehus nu fått klartecken på att förvärva.
Publicerad den 4 Februari 2021
Illustrationsplan från kommunens detaljplan över Katslösa 18:1 och Rya 1:29. Götenehus planerade radhus är markerade. Bild: Helsingborgs stad
Illustrationsplan från kommunens detaljplan över Katslösa 18:1 och Rya 1:29. Götenehus planerade radhus är markerade.

Här planerar Götenehus bebyggelse av 51 radhus i två plan. Upplåtelseformen blir bostadsrätter med en storlek på 106 samt 113 kvadratmeter. Skånemark Exploatering AB som är säljare av markområdet, har tecknat exploateringsavtal med Helsingborgs kommun som kommer att bygga ut infrastruktur och allmänna anläggningar.
– Det här är ett perfekt område för Götenehus bostäder. Centrum och skola bara ett stenkast bort och närhet till bad är stora kvaliteter. Området passar barnfamiljer men även äldre som uppskattar det centrala läget och bekvämligheten med att bo i bostadsrätt, säger Sofia Danås, Projekt- och affärsutvecklare på Götenehus.

Bygglov lämnas in i april och preliminär säljstart sker i augusti 2021.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY