Image
Nodi kontorshus är årets bästa byggnadsverk i Göteborg.
Nodi kontorshus är årets bästa byggnadsverk i Göteborg. Bild: Denise Sandvall, Göteborgs Stad.

Göteborgs bästa byggnadsverk 2022 har korats

Bygg/Arkitektur Varje år koras Göteborgs bästa byggnadsverk och en byggaktör får ta emot pris ur Per och Alma Olssons fond. Bästa byggnadsverk år 2022 blir Nodi kontorshus, där Next Step Group och Bygg-Göta är byggaktörer och White Arkitekter är arkitekter. Den vinnande byggnaden uppfyller fondens krav på en god gestaltad livsmiljö med särskild vikt på estetiska, miljömässiga och användarvänliga lösningar.
Publicerad den 12 December 2022

– Byggnaden är väldetaljerad, och samtidigt stramt vacker till sin karaktär. Samtida och historisk byggnation på samma gång. Här har byggherre, arkitekt och entreprenör visat på ett genuint intresse för en ny hållbar värld. Det är bara att applådera!, säger Carina Ridenius, ledamot i priskommittén för Per och Alma Olssons fond.

Nodi kontorshus i Nya Hovås färdigställdes år 2021 och är med sin stomme i trä utformad för att få ett trivsamt inomhusklimat samtidigt som det har ett lågt klimatavtryck.
– Genom tidig involvering och öppenhet har vi med vår metod för samskapande lyckats förena alla parter i en ambitiös och gemensam vision. Nodi är ett bevis på att arkitektur, hållbarhet och ekonomi kan gå hand i hand. Att vi nu får ta emot denna prestigefyllda utmärkelse känns ärofyllt och fantastiskt roligt för oss och för alla branschkollegor som passionerat jobbat med projektet, i synnerhet vårt fina samarbete med entreprenören BRA Group, säger Oskar Lindström, projektledare på Next Step Group.

Totalt nominerades sju byggnadsverk till 2022 års pris. Priset som vinnaren tilldelas består av en plakett och 10 000 kronor som ska användas till konstnärlig utsmyckning eller annat som kan komma till glädje för andra. Förutom det vinnande bidraget delar juryn även ut ett hedersomnämnande. I år går hedersomnämnandet till Förskolan Hoppet där Göteborgs Stad lokalförvaltningen är byggaktör och LINK Arkitektur är arkitekter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige