Image
Anna Svensson, produktchef på Soltech, föreläser om aktiva byggnadsmaterial på Göteborg 400+.
Anna Svensson, produktchef på Soltech, föreläser om aktiva byggnadsmaterial på Göteborg 400+. Bild: Soltech

Göteborg 400+: Uppfinnaren om framtidens aktiva byggnadsmaterial

Göteborg 400+ Istället för att installera solceller på väggar och tak kommer det att bli allt vanligare att bygga väggar och tak av solceller. Uppfinnaren Anna Svensson utvecklar aktiva byggnadsmaterial – hör mer Göteborgs framtidsseminarium 400+ den 21 maj.
Publicerad den 8 Maj 2019

Även om bygg- och fastighetsbranschen blir allt bättre inom utsläpps- och klimatproblematiken står sektorn fortfarande för en stor del av utsläppen.

Solenergi blir alltmer en självklar del av hållbara fastigheter, och istället för att installera solceller på tak och väggar kommer det att bli allt vanligare att bygga tak och väggar av solceller. Aktiva material kan i framtiden vara en av de viktigaste framgångsfaktorerna inom hållbarhet. Hur ser det ut på marknaden i dag och hur ser utvecklingen ut? Hur kommer aktiva material att påverka framtidens arkitektur? Uppfinnaren Anna Svensson, produktchef på Soltech Energy, utvecklar produkter i Sverige och Kina (som på grund av decennier av utsläpp i princip har blivit "tvingat" att tänka nytt och nu är världsledande på området) och hon ger på seminariet Göteborg 400+ en inblick bakom kulisserna av produktutveckling och en spaning över förutsättningarna och framtiden för aktiva byggnadsmaterial.

Seminariet Göteborg 400+ är den göteborgska fastighetsbranschens framtidsseminarium. Bland årets talare återfinns bland andra kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson, Hamid Zafar, nyligen utsedd till Årets Svensk, Kungsledens vd Biljana Pehrsson, fastighets- och finanslegendaren Sven-Olof Johansson, poeten Marcus Birro, stadsarkitekt Björn Siesjö, stadsutvecklingsexperten Kristina Alvendal och rockstjärnan Mikkey Dee.

Du ser hela programmet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners:

Mer från Fastighetssverige