Image

Gösbeck leder Fasticon Kompetens Holdings nya bolag

Karriär Fasticon Kompetens Holding startar under våren ett nytt bolag som ska arbeta med rekrytering och personaluthyrning inom drift och underhåll. Jan Gösbeck har rekryterats som vd för det nya bolaget.
Publicerad den 18 April 2017
Jan Gösbeck. Bild: Fasticon Kompetens Holding
Jan Gösbeck.

Satsningen är ett steg i koncernens arbete med att bredda kunderbjudande och förstärka fastighetsbranschens kompetensförsörjning.
 
– Vi utvecklar kontinuerligt vår position som fastighetsbranschens ledande kompetenspartner. Nu sätter vi fokus även på de operativa yrkesroller som får fastigheterna att fungera i vardagen, säger Stefan Dahlbo, styrelseordförande Fasticon Kompetens Holding AB.
 
Jan Gösbeck har bland annat varit vd för Estancia Förvaltning och centrumchef för Kista Galleria. De senaste åren har han arbetat som affärsutvecklingskonsult i eget företag med inriktning mot fastighetsbranschen.
 
– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Jan. Han har vd-bakgrund och erfarenhet från beställarsidan vilket innebär att han förstår processerna och våra kunders förutsättningar. Jan är dessutom en entreprenör med stort affärssinne som känns helt rätt för den här rollen, säger Stefan Dahlbo.
 
Målsättningen är hög och på sikt ska bolaget i likhet med koncernen som helhet vara rikstäckande. Det finns ett underskott på kvalificerade yrkesarbetare. Därför ska det nya bolaget arbeta aktivt med att få fler att välja en karriär inom samhällsbyggnads-branschen. Det ska bland annat ske genom att attrahera unga och nyanlända samt vara en intressant möjlighet för talanger i kringliggande branscher.
 
– Det är spännande att inom ramen för en väletablerad koncern få bygga upp ett bolag från grunden. Jag tilltalas av uppdraget att bryta ny mark i branschen och ser fram emot att bidra till koncernens och kundernas framgång, säger Jan Gösbeck.
 
Det nya bolagets verksamhet integreras i koncernenens helhetserbjudande. Rekrytering av medarbetare pågår och bolaget ska vara aktivt innan sommaren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY