Image
Vildmannen 11.
Vildmannen 11.

Glommen & Lindberg säljer Vildmannen 11 i centrala Stockholm

Transaktioner Fastigheten Vildmannen 11 uppfördes år 1897 av arkitekt Carl Vilhelm Olinder och är belägen invid Stureplan, centralt i Stockholms stadskärna. Fastigheten byter nu ägare.
Publicerad den 28 November 2022
Vildmannen 11. Vildmannen 11.

Säljaren är Glommen & Lindberg där bland annat Rutger Arnhult, Jan-Åke Glommen och Fredrik Lindberg finns som delägare och som under de senaste åren har drivit projektet att totalrenovera och grundförstärka byggnaden, samt utökat fastighetens uthyrbara area genom en tillbyggnad av tre plan. Man har även ökat den uthyrbara arean på de befintliga våningsplanen.

– Vi lämnar stolt över den här innerstadsjuvelen till en långsiktig ägare som kommer att fortsätta förvalta det hus vi varsamt och noggrant renoverat och utvecklat till en modern kontorsfastighet i CBD, säger Jan-Åke Glommen, delägare och styrelseordförande, Glommen & Lindberg.

Köparen är Harmerica Properties som ägs av Caspar Callerström och Harry Klagsbrun. Projektet kommer att slutföras under första kvartalet 2023 och fastighetens uthyrbara area kommer då uppgå till cirka 2700 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd till Svalner på långt avtal.

– Vi är stolta över förtroendet från säljaren att agera rådgivare vid försäljningen av denna unika kontorsfastighet i Stockholms absolut bästa läge. Trots rådande marknadsläge har intresset varit mycket stort och vi upplever fortsatt stark efterfrågan på kontor i attraktiva lägen, säger Dan Sandstedt, Head of Capital Markets East, Newsec.

Byggnaden uppfördes initialt i fyra våningar och utformades för bostadsändamål. Under 1930-talet byggdes bostäderna om till kontor.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige