Image
Bild: Istock

Genova utökar samarbetet med Green Group genom förvärv av projektfastigheter i Järfälla

Transaktioner Genova och Green Group utökar sitt samarbete genom att förvärva fastigheterna Veddesta 1:20 och Veddesta 1:29 som ligger i direkt anslutning till varandra inom utvecklingsområdet Södra Veddesta i Järfälla. Fastigheterna förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 115 miljoner kronor. Genova har sedan december 2021 ett joint venture-bolag "Greenova" med Green Group som utgörs av tre fastigheter i Åkersberga.
Publicerad den 4 April 2022

De nu förvärvade fastigheterna har tillsammans en uthyrningsbar yta om cirka 4 000 kvadratmeter med en tomtareal om cirka 13 000 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till cirka åtta miljoner kronor varav strax cirka fem miljoner kronor utgörs av Norrtälje Bil & Diagnos AB som drivs under varumärket MECA. Hyresavtalet löper med en återstående avtalstid om sju år och skrevs av köparen i samband med tillträdet.

Det gemensamägda bolaget avser att initiera en planprocess för utveckling av främst hyresbostäder och bedömer att den framtida volymen potentiellt kan uppgå till cirka 45 000 kvadratmeter ljus BTA.
– Genova är mycket glada över möjligheten att kunna bygga vidare på vårt fina samarbete med Green Group. Fastigheterna som förvärvas har ett befintligt kassaflöde med ytterligare uthyrningsmöjligheter och framtida utvecklingspotential vilket ligger helt i linje med Genovas strategi för långsiktigt värdeskapande, säger Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.
– Det känns väldigt tillfredställande att genom aktivt uthyrningsarbete ha skapat trygga och högavkastande fastigheter redan vid tillträdet och samtidigt ha ett spännande planarbete framför oss, säger Gustaf Grundström, vd för Green Property.
– Vi tycker att det är väldigt kul att kunna stärka banden med Genova och hitta denna typ av affär där våra respektive team kan föra sin kompetens till bordet. Vi har nu på kort tid förvärvat fem fastigheter i väldigt bra lägen där samtliga har ett bra kassaflöde och med framtida potential i planarbete, det ser jag som en bra start på ett starkt framtida samarbete mellan våra bolag, säger Niklas Borg vd för Green Group.

Länia Företagsförmedling AB har varit säljarens rådgivare i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige