Image
Michael Moschewitz.
Michael Moschewitz. Bild: Genova.

Genova köper skola, vårdboende och dagligvaruhandel i Knivsta

Transaktioner Genova har avtalat om förvärv av fastigheterna Gredelby 7:89 samt Särsta 3:398 i Knivsta till ett underliggande fastighetsvärde om 246 miljoner kronor (28 300 kronor/kvadratmeter) före avdrag för latent skatt. Fastigheterna, som även innehåller hyresbostäder, ligger strategiskt belägna i en snabbt växande kommun, är fullt uthyrda och har stor utvecklingspotential.
Publicerad den 28 Oktober 2020

Den totala uthyrbara arean uppgår till cirka 8 700 kvadratmeter och fastigheterna omfattar även mark om cirka 50 000 kvadratmeter med potential för framtida utveckling av såväl bostäder som samhällsfastigheter. På fastigheten Gredelby 7:89 finns redan idag en lagakraftvunnen byggrätt för bostäder.

Årligt hyresvärde för fastigheterna uppgår till cirka 14 miljoner kronor med ett förväntat driftnetto om cirka 12 miljoner kronor. Den genomsnittliga återstående löptiden för hyresavtalen överstiger sju år. Bland de större hyresgästerna återfinns Knivsta kommun, Vardaga och Willys. Tillträde är planerat till den 1 december 2020.
– Med detta förvärv stärker vi vår närvaro i det växande Knivsta med fastigheter som tillför stabila kassaflöden och långa hyresavtal. Förvärvet ökar Genovas totala andel hyresintäkter från samhällsfastigheter och bostäder till över 50 procent. De förvärvade fastigheterna möjliggör för oss att växa ytterligare i området genom framtida projektutveckling av hyresbostäder och samhällsfastigheter på tillhörande mark, helt i linje med vår strategi att tillskapa byggrätter ur egen fastighetsportfölj, kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova.

Genovas förvärv finansieras med en kombination av lån och egna medel.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige