Genova emitterar preffar för 124 miljoner kronor

Michael Moschewitz Bild: Genova
Michael Moschewitz

Publicerad den 13 Juni 2019

Skicka till e-post

Transaktioner I går kunde Fastighetssverige berätta att Genova Property anlitat Carnegie Investment Bank och Swedbank som finansiella rådgivare för att undersöka förutsättningarna för att genomföra en riktad kontant nyemission av preferensaktier. Nu står det klart att man emitterar 1 000 000 nya preferensaktier, om 124 kronor per aktie.

Genova Property Group AB har med stöd av det bemyndigandet styrelsen erhöll på årsstämman den 20 maj 2019 beslutat om en riktad emission av 1 000 000 preferensaktier till en teckningskurs om 124 kr per preferensaktie.

Genom nyemissionen tillförs Genova 124 miljoner kronor före transaktionskostnader. Teckningskursen i nyemissionen har fastställts genom ett så kallat "accelererat bookbuilding"-förfarande lett av Carnegie Investment Bank AB och Swedbank AB. Svenska investerare av institutionell karaktär har tilldelats aktier i nyemissionen.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att diversifiera aktieägarbasen och samtidigt genomföra kapitalanskaffningen på ett tidseffektivt sätt i omedelbar anslutning till offentliggörande av förvärvet av sju samhällsfastigheter i Stockholm, Uppsala och Norrtälje. Nyemissionen genomförs i syfte att stärka Genovas finansiella beredskap för investeringar i och förvärv av fastigheter.

Efter registreringen av nyemissionen kommer det totala antalet preferensaktier i bolaget att uppgå till 4 000 000 och det totala antalet aktier i bolaget kommer att uppgå till 54 000 000. Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 25 procent av antalet preferensaktier och cirka 0,2 procent av antalet röster i bolaget, baserat på det totala antalet aktier i Genova efter nyemissionen. Aktiekapitalet ökar med 10 000 kr från 530 000 kr till 540 000 kronor.

– Vi är mycket nöjda med att vi genom nyemissionen av preferensaktier stärker Genovas finansiella ställning och ökar beredskapen för ytterligare investeringar. Det stora intresset för nyemissionen från institutionella investerare visar att vår affärsmodell med långsiktig och hållbar fastighetsförvaltning och -utveckling uppskattas. Jag ser också den breddade ägarbasen som positiv för Genova, säger Michael Moschewitz, VD för Genova.

I samband med nyemissionen har bolaget åtagit sig att, med sedvanliga undantag, inte emittera ytterligare preferensaktier under en period av 360 kalenderdagar efter likviddatum.


- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Strandat brf-projekt stöps om – väcks till liv igen

Bostäder Segdragna planer för en nedlagd skola ser ut att äntligen bli av – kan bli närmare 300 nya hyresrätter i spektakulärt läge.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus
Skiss av det ursprungliga projektet.

Strandat brf-projekt stöps om – väcks till liv igenJacob Karlsson intervjuas på Fastighetsmarknadsdagen Skåne.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne: Jacob Karlsson – på väg till börsenSöderport, ägt av Jens Engwalls Nyfosa och David Mindus Sagax, köper av ägarbolagen.

Nyfosa och Sagax miljardflyttar till SöderportÅsa Andersson

Åsa Andersson får dubbla vd-tjänsterSizes bygger för BJC Group i Kolla Parkstad i Kungsbacka.

Sizes får order av BJC i KungsbackaRiksbyggen föreslår ett nytt bolån för unga.

Ungbolån – nytt förslag från Riksbyggen för att hjälpa ungdomarPatrik Emanuelsson.

Heba hämtar ekonomichef från MagnoliaMats Kersten

Ny underkonsultansvarig på ForsenFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Arvid Hagberg blir energistrateg på HSB Stockholm.

HSB rekryterar energistrateg+ Plus

Avslöjar: Göteborg hoppar av Mipim+ Plus
Illustrationsbild.

Jernhusen vill se bostäder vid Skansen Lejonet+ Plus

Ahlsén: "Det är ett slag i ansiktet"Tidigare i veckan hade Kerstin Lindberg Göransson, Kristina Alvendal och Biljana Pehrsson sitt första jurymöte. Utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna fick in hela 70 nomineringar.

Årets Unga Fastighetskvinna: Rekordmånga nomineringarNäs Österåker.

Heba rekordköper av MagnoliaPop House, med Björn Ulvaeus och Conni Jonsson som ägare, köper Hasselbacken-fastigheten på Djurgården.

Björn Ulvaeus köper Hasselbacken av PandoxK-Fastigheter genomför två förvärv i Växjö.

K-Fastigheter gör dubbla förvärv i VäxjöJohan Knaust vd för K2A.

K2A upp nästan tio procent i öppningenStrömkarlen 4 i Helsingborg.

Stadsrum köper i HelsingborgThomas Persson blir vd för Magnolias och Alectas JV.

Thomas Persson blir vd för Magnolia- och Alecta-JVAnna Alsborger.

Hemfosa gör finländskt förvärv
Se fler nyheter