Image
Vilma Weinstock, Miljan Andjelkovic, Hanna Wilke och Johanna Sjöberg.
Vilma Weinstock, Miljan Andjelkovic, Hanna Wilke och Johanna Sjöberg. Bild: Gatun Arkitekter

Gatun växer med kvartett

Bolag Gatun startar upp hösten med att nyanställa fyra personer. En erfaren arkitekt och BIM-expert, en byggnadsingenjör med inriktning arkitektur samt två praktikanter från KTH i Stockholm.
Publicerad den 20 September 2022

– Vi stärker och breddar vårt erbjudande, säger Ari Leinonen, vd på Gatun. Vi ska kunna ta våra projekt från ax till limpa. Från första arkitektoniska frö till projektering och i slutändan färdig byggnad. För att kunna göra detta och samtidigt garantera kvalitet i samtliga led behöver vi hela tiden vässa våra team med de rätta kompetenserna.

Miljan Andjelkovic har studerat arkitektur på Faculty of Architectur, University of Belgrad och kommer närmast från Sweco Architects. Med expertkunskap inom Building Information Modelling (BIM) och ett proaktivt intresse för ny teknik kommer han att ansvara för implementeringen av Revit samt att hålla kontoret uppdaterat med branschstandarder och specifikationer gällande BIM. Miljan Andjelkovic kommer initialt att arbeta med Danderyd Centrum, Barkarby och Slakthusområdet.

Johanna Sjöberg är utbildad byggnadsingenjör med inriktning på arkitektur på Kungliga Tekniska Högskolans ingenjörsutbildning Byggteknik & Design. Hon börjar den 1 oktober och kommer närmast från Witte Sundell Arkitektstudie där hon arbetat som BIM-samordnare. På Gatun kommer Johanna Sjöberginitialt att arbeta med kontorets olika Corem-projekt landet över.

Praktikanterna Hanna Wilke och Vilma Weinstock studerar båda arkitektur på KTH i Stockholm. De kommer båda initialt att vara med och ta fram förslag till en arkitekttävling i Göteborg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige