Image
Bild: Cronholms

Gamla Hovrätten i Malmö får nytt liv

Transaktioner Den gamla hovrättsbyggnaden i Malmö har stått tom i tre år. Nu har Niam sålt den och nästa hyresgäst är klar.
Publicerad den 2 November 2012
Gamla hovrätten i Malmö har fått en ny ägare. Bild: Cronholms. Bild: Cronholms
Gamla hovrätten i Malmö har fått en ny ägare. Bild: Cronholms.

Ny ägare till den 3 500 kvadratmeter stora fastigheten är Gustavssons Fastighetsförvaltning i Syd AB.

- Det är en fantastisk fastighet i ett bra läge, en fastighet som har stått tom alldeles för länge, säger ägaren Stephan Gustavsson till Fastighetssverige.

Den gamla domstolsbyggnaden kommer nu att innehålla ett annorlunda konferens- och kontorshotellkoncept. Mia Strinnhed, marknadschef på 7A på Strandvägen i Stockholm, kommer att driva verksamheten tillsammans med maken Mikael.

- Det har talats om många användningsområden, som skola och till och med kyrka. Med det här konceptet kommer den unika utformningen väl till användning.

Cronholm Kommersiella har haft hand om försäljningen.

- Vi hade en tänkt hyresgäst och hittade en tänkt köpare som älskar gamla hus, och de fann tycke för varann, säger Björn Cronholm till Fastighetssverige.

Fastigheten Bastionen Nyköping 1 ritades av Ivar Callmander och uppfördes 1916, som domstolsbyggnad.

Gustavssons äger nu tre fastigheter i Malmö. Annars ligger tyngdpunkten på Helsingborg, men bolaget äger även ett litet bestånd i Linköping.

- Totalt äger vi cirka 25 000 kvadratmeter, säger Stephan Gustavsson.

Det var Niam Nordic Fund IV som var säljare. Parterna har kommit överens om att inte kommunicera yield eller köpeskilling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige