Image

Fyrspår mellan Stockholm och Uppsala kan ge 100 000 bostäder

Sverige Infrastrukturminister Anna Johansson har presenterat direktiv för nästa steg i regeringens infrastrukturplanering. Där ingår en utbyggnad av spårbanan mellan Stockholm och Uppsala – något som enligt Stockholms handelskammare kan leda till 100 000 nya bostäder.
Publicerad den 27 Mars 2017

– Handelskammaren har visat att fyra järnvägsspår längs hela sträckan mellan Stockholm och Uppsala kan ge 100 000 nya bostäder. Socialdemokraterna lovade i valrörelsen att en utbyggnad av Ostkustbanan till fyra spår mellan Märsta och Uppsala ska vara igång 2025. Vi hoppas att det löftet infrias. De största tillväxthindren i huvudstadsregionen Uppsala-Stockholm är bostadsbristen och behovet av bättre kommunikationer. Med fyra spår, nya stationslägen och 100 000 nya bostäder stärker vi hela Sveriges tillväxt och attraktivitet. Detta är en nationell angelägenhet, säger Fredrik Sand, näringspolitisk expert Stockholms Handelskammare.

– Till 2050 beräknas Stockholm-Uppsala växa med en miljon invånare. En stor del kommer att bo och arbeta i tillväxtkorridoren mellan Stockholm och Uppsala. Det är hög tid att landets pendlingstätaste tågsträcka får en standard som klarar befolkningsökningen, fortsätter han.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige