Image
Curanten.
Curanten. Bild: Atrium Ljungberg

Fullt uthyrt i Curanten

Uthyrning Under hösten flyttade de första verksamheterna in i det nya hälsohuset Curanten i Sickla. Sedan dess har efterfrågan på lokalerna varit stor. Bakom projektet står Atrium Ljungberg, som nu tecknat hyresavtal med BB Stockholm, Acudoc Fysiologlab, Söderögon och Stockholm Medicus. Därmed är alla lokaler för vård och hälsa fullt uthyrda.
Publicerad den 11 Februari 2021
Annons
Image

Curanten omfattar totalt 11 500 kvadratmeter varav 9 500 kvadratmeter är avsedda för vård och hälsa. Bland verksamheterna i huset återfinns även aktörer som Kry, Sickla Hälsocenter, GHP Specialisttandläkarna, Distriktstandvården, Alva barnklinik, Arena Motion & Rehab, Friskis&Svettis och Vattenhuset. Med de senaste tillskotten är vårddelen nu fullt uthyrd och huset i sin helhet har en uthyrningsgrad på 95 procent.

Projektet har varit mycket framgångsrikt. Idén om att samla olika aktörer inom vård och hälsa, för att möjliggöra för synergier mellan de olika verksamheterna, har varit uppskattad bland de som etablerat sig i huset. Med Curanten är ännu en pusselbit på plats i Atrium Ljungbergs långsiktiga planer för Sickla som en urban plats i stark utveckling.
– Det finns en tydlig idé och vision bakom varje projekt i Sickla. Alla våra projekt genomförs med både eftertanke och omtanke, med människan i fokus. Curanten är unikt i sitt slag att samla aktörer inom vård och hälsa i ett och samma hotellinspirerade hus, och vi är glada över att det har varit ett så framgångsrikt projekt. Vi ser en fortsatt stor efterfrågan från aktörer inom vård och hälsa och det finns såklart potential för fler etableringar i området, säger Håkan Hyllengren, affärsutvecklingschef i Sickla.
– I Sickla har vi en historia av att alltid tänka nytt. Ett annat exempel är när vi samlade fyra gymnasieskolor i en och samma kunskapsgalleria, M7. Strävan efter att vara nyskapande, samtidigt som vi förvaltar det industrihistoriska arvet, är något vi tar med oss i den fortsatta utvecklingen av Sickla, avslutar han.

Sickla växer snabbt med både kontor, bostäder och service och efterfrågan från olika verksamheter ökar. Under 2021 planeras Clarion Collection Hotel Tapetfabriken att öppna vid Marcusplatsen och precis vid Sickla station planeras för ett 23 våningar högt landmärket - Sickla stationshus. Centrala Sickla, som idag består av låga handelsbyggnader, kommer fram till 2030 att utvecklas till trivsamma stadskvarter med en blandning av verksamheter och bostäder.

Hyresavtalen med BB Stockholm, Acudoc Fysiologlab, Söderögon och Stockholm Medicus omfattar totalt cirka 1 500 kvadratmeter. Alla hyresavtal är så kallade gröna hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY