Image
Thomas Perslund.
Thomas Perslund. Bild: Friends Arena

Friends Arenas vd till Oscar Properties

Karriär Thomas Perslund, som de senaste åren har varit vd för Friends Arena, blir vice vd på Oscar Properties. Oscar Properties genomför samtidigt flera ombildningar i ledningsgruppen.
Publicerad den 15 Januari 2016

Thomas Perslund har han haft det övergripande ansvaret för att leda och utveckla verksamheten på den nya nationalarenan Friends Arena. För sitt arbete blev han 2015 utsedd till branschens "Executive of the year". Dessförinnan arbetade han med fastigheter och projektutveckling i Stockholms Stad med ledande befattningar på stadsledningskontoret och fastighetskontoret. Han tillträder sin tjänst den 18 januari.

- Jag har känt Thomas Perslund i många år och är imponerad av det jobb som han har gjort. Han har stått stabilt inför stora, komplexa utmaningar och hittat konstruktiva, kreativa lösningar. Det är förmågor som blir värdefulla för Oscar Properties i vår fortsatta expansion med flera stora projekt som ska realiseras de närmaste åren. Det är därför med stor glädje som jag välkomnar honom som vår vice vd, säger Oscar Engelbert, grundare och vd för Oscar Properties.

Förutom rekryteringen av Thomas Perslund förstärks ledningsgruppen med två nya medlemmar; Oscar Properties nuvarande finanschef Navid Rostam samt Lars Neret. Lars Neret har anställts som ekonomichef och tillträder sin tjänst senast den 5 april. Han kommer närmast från en tjänst som Group Financial Controller på East Capital. De två ersätter bolagets tidigare CFO.

I ledningsgruppen ingår sedan tidigare affärsutvecklings- och marknadschef Ulrika Arph, försäljningschef Malin Gangnor, designchef Herman Persson, projektutvecklingschef Ted Mattsson samt Rikard Wiss som är vd för dotterbolaget Oscar Properties Bygg AB.

I samband med förändringarna lämnar Oscar Properties COO Magnus Andersson sin befattning, han lämnar över sina arbetsuppgifter till Thomas Perslund och lämnar sedan bolaget. Ingvor Sundbom har som tidigare aviserats lämnat befattningen som CFO.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige