Image

Framfast bygger bostäder på Uvberget

Bygg/Arkitektur Borlänge kommun tecknar ett avtal med fastighetsbolaget Framfast – 20 nya bostäder planeras på Uvberget i Torsång.
Publicerad den 2 Februari 2017

Framfast Sverige AB har blivit tilldelade en markanvisning efter att Borlänge kommun tagit in anbud under hösten 2016. Området som avtalet avser är Uvberget i Torsång och ligger cirka en mil från Borlänge centrum.

– Framfast planerar att uppföra 10 parhus med totalt 20 bostäder. Bostäderna blir cirka 110 kvadratmeter stora och planeras i ”New England stil”. Vi avser att påbörja projektering under tidig vår för att påbörja en försäljning innan sommaren, säger Sebastian Stehlin, vd för Framfast Sverige AB.

Det nya bostadsområdet har sjönära läge vid Ösjön, med närhet till naturområden, motionsspår och idrottsplats med fotbollsplaner.

I anslutning till området finns redan ett villaområde från 2006. Det är mindre än en kilometer till Torsångs nya förskola och skola (upp till tredje klass) som invigs i mars. Det är också korta avstånd till gång- och cykelvägen som löper mellan Torsång och Ornäs.

Framfast bygger i nuläget också 30 bostäder i Övre Tjärna i Borlänge.

– Boendemarknaden här är i ett intressant skede och vi ser fram emot att fortsätta satsa i Borlänge kommun, säger Sebastian Stehlin.

Framfast Sverige AB grundades 2011 med målet att bli ett ledande fastighetsbolag inom bostadsutveckling i tillväxtkommuner runt om i Dalarna och Mälardalen och beskriver sig själv som en bostadsutvecklare som lägger stor vikt vid energi, kvalitet, klimat och pris.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige