Image
Foyen flyttar till NK-huset i Stockholm.
Foyen flyttar till NK-huset i Stockholm. Bild: Nordiska Kompaniet

Foyen flyttar till NK-huset

Uthyrning Mitt i coronapandemins diskussioner om mer distansarbete satsar advokatfirman Foyen på ett nytt kontor med större ytor i ett av stadens bästa lägen. Advokatfirman flyttar in högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.
Publicerad den 4 Maj 2021

– Viljan och möjligheten att jobba mer på distans gör kontoret till en ännu viktigare arena där vi kan träffas och vara kreativa tillsammans. Eftersom distansarbete kommer fortsätta vara ett naturligt arbetssätt satsar vi också på teknik som underlättar digitala möten och utbildningar, säger Maria Wallenborg Ekdahl, vd på Foyen.

Foyens nya kontor ligger högst upp i NK-huset på Regeringsgatan 38 med milsvid utsikt över Kungsträdgården och Stockholms ström. Ytan är drygt 1 200 kvadratmeter.
– Med vårt nya kontor vill vi skapa en plats där medarbetarna verkligen ska vilja vara. En arbetsplats som stärker känslan av sammanhang och uppmuntrar till samarbete gör oss till bättre rådgivare, säger Maria Wallenborg Ekdahl.

Det nya kontoret har utformats tillsammans med hyresvärden Hufvudstaden och designbyrån Studio Laaw. Arbetet har projektletts av Maria Wallenborg Ekdahl och Elina Engström som är digitaliseringsansvarig på Foyen.

Foyens omsättning har mer än fördubblats under den senaste tioårsperioden, från 90 miljoner kronor 2010 till 197 miljoner 2020. Antalet anställda ökade under samma period från ett 50-tal till över 90.

Fakta / NK-huset
• Huset ritades av Ferdinand Boberg, som också ritade bland annat Rosenbad.
• Byggnaden uppfördes 1912–1915 med en bärande stomme av stål och fasad av granit.
• Huset omfattar 24 000 kvadratmeter butiksyta och 11 000 kvadratmeter kontor.
• Nyligen öppnade fyra padelbanor på NK Parkadens tak.
• NK-huset ägs och förvaltas i dag av Hufvudstaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige