Image
Svenska Handelsfastigheter äger sedan tidigare intilliggande externhandelsfastigheter i Valbo Köpstad med bland andra Media Markt, XXL och Elgiganten som hyresgäster.
Svenska Handelsfastigheter äger sedan tidigare intilliggande externhandelsfastigheter i Valbo Köpstad med bland andra Media Markt, XXL och Elgiganten som hyresgäster.

Förvärvar mark utanför Gävle för fortsatt expansion av Valbo Köpstad

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal om markförvärv vid Valbo Köpstad, sydväst om centrala Gävle. Säljare är bolag inom KF-koncernen. Förvärvet tillför Svenska Handelsfastigheter ytterligare cirka 14 000 kvadratmeter för externhandel.
Publicerad den 10 Mars 2022

Svenska Handelsfastigheter äger sedan tidigare intilliggande externhandelsfastigheter i Valbo Köpstad med bland andra Media Markt, XXL och Elgiganten som hyresgäster. Genom förvärvet kan Valbo Köpstad göras än mer attraktivt med fler butiker, snabbmat och annan service.

– Vi ser en fortsatt expansion av handel i Valbo och vi har ett flertal hyresgäster som visat intresse för att etablera sig i Valbo Köpstad. Sammantaget gör detta att en fortsatt satsning här är intressant, säger Benny Andersson, affärsutvecklingschef vid Svenska Handelsfastigheter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige