Image
Åsa Hedenberg, vd på Specialfastigheter.
Åsa Hedenberg, vd på Specialfastigheter. Bild: Specialfastigheter

Fortsatt stabil utveckling för Specialfastigheter

Bolag Specialfastigheters hyresintäkter fortsätter att öka, även under Q1, vilket leder till fortsatt positiv utveckling av förvaltningsresultatet. Kvartalet har präglats av förberedelser inför den nya säkerhetsskyddslagstiftning som nu trätt i kraft.
Publicerad den 13 April 2019

• Hyresintäkterna ökade med 4,6 % till 536 (512) Mkr
• Förvaltningsresultatet ökade med 1,4 % till 355 (350) Mkr
• Värdeförändringar på fastigheterna uppgick till 11,4 (-40,6) Mkr och värdeförändringar på finansiella instrument uppgick till -16,2 (-12,7) Mkr
• Resultatet ökade med 20,0 % till 276 (230) Mkr
• Marknadsvärdet på fastigheter uppgick till 27 480 (27 288) Mkr

– Vi har tecknat nya hyresavtal och ser en ökning av hyresintäkterna, vilket visar att efterfrågan på våra säkerhetsfastigheter fortsatt är stor. Vi vet också att flera av våra kunder har växande behov av lokaler och vi har därför byggt upp en organisation som är väl förberedd för expansion, säger Specialfastigheters vd Åsa Hedenberg.

Kapacitetsbrist hos Kriminalvården
Kriminalvårdens beläggningsgrad är hög med platsbrist som följd. Vi hoppas kunna bidra till en mer balanserad beläggningsgrad bland annat genom kommande nybyggnation av typhuslösningar.

Ökat fokus på informationssäkerhet
Den första april infördes den nya säkerhetsskyddslagen som bättre anpassats till samhällsutvecklingen och digitaliseringen. Vi har förberett oss för detta och utsett en CIO (Chief Information Officier) med särskilt uppdrag att fokusera på strategisk IT-utveckling och digital transformation.

Hållbarhetssamarbete med leverantörer
Vi vill etablera ett forum för dialog och erfarenhetsutbyte kring hållbarhetsfrågor. Startskottet har därför gått för den första av en serie workshops, där vi och våra nya ramavtalsleverantörer för medelstora entreprenader ska fördjupa och stärka vårt samarbete inom området.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige