Image

Fortinova köper för 400 miljoner

Transaktioner Fortinova köper 450 lägenheter i Lilla Edet och Lödöse från lokala Gekå Fastigheter.
Publicerad den 26 Mars 2018

Fortinova äger i dagsläget cirka 1 300 hyreslägenheter, från Falkenberg i söder till Uddevalla i norr. På senare tid har Trestadsområdet blivit ett allt viktigare område för Fortinova.

– Det här är en av de större fastighetsaffärerna i regionen på senare tid. Totalt tillträder Fortinova fastigheter värda 400 miljoner kronor under våren, då ingår även en investering i Trollhättan, säger Anders Johansson, vd för Fortinova.

De 450 lägenheterna i Lilla Edet och Lödöse köps från lokala Gekå Fastigheter.

– Fortinova eftersträvar ett bra samarbete med kommun och näringsliv. Vi ser goda utvecklingsmöjligheter i Lilla Edet med omnejd och är övertygade om att attraktionskraften kommer att öka betydligt framöver. Vi vill vara med i den utvecklingen och arbeta för att trakten ska bli en ännu bättre plats att leva på, säger Anders Johansson.

Fortinova tillträdde fastigheterna i Lilla Edet och Lödöse den 15 mars. Fastigheten i Trollhättan tillträds senare under våren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige