Image

Första spadtaget för Patriam Gärdet

Bostäder I går togs första spadtaget till bostadsprojektet Patriam Gärdet i centrala Stockholm. 36 exklusiva och hållbara hem som under 2017 ska stå klara för inflyttning.
Publicerad den 24 Mars 2016
I går togs första spadtaget för Patriam Gärdet i centrala Stockholm. Bild: Patriam
I går togs första spadtaget för Patriam Gärdet i centrala Stockholm.

Målet är en miljöklassad byggnad där inga detaljer lämnats åt slumpen.

– Vi vill bygga framtidens boende för människor som är noggranna med var och hur de lever och bor, säger Andreas Holmberg, vd för Patriam.

Patriam Gärdet ska stå klart till sommaren 2017 och lägenheterna är redan tecknade av förväntansfulla köpare. Första spadtaget är med andra ord efterlängtat av många. Projektet kommer att omfatta allt från ettor på 40 kvadratmeter och upp till sexrummare i etage på 150 kvadratmeter.

Närvarande vid spadtaget, förutom representanter från Patriam, fanns även arkitekterna på Semrén & Månsson.

– Patriam Gärdet är ett speciellt projekt, att få rita bostäder i ett så unikt läge ställer höga krav på arkitekturen, vilket har varit intressant och inspirerande. Patriams fokus på miljöklassade och högkvalitativa bostäder är ett starkt initiativ för framtiden och projektet har växt fram i nära samarbete, säger Lina Wågström, kontorschef Stockholm på Semrén & Månsson.

Arkitekterna från Semrén & Månsson har låtit sig inspireras av den omkringliggande bebyggelsen, både i fråga om materialval och kulörpalett. Huset samspelar väl med omgivningen och utmärker sig samtidigt med sin tegelfasad och detaljering.

– För oss är miljöaspekten viktig, säger Andreas Holmberg. Vi har samarbetat med Ebabs miljökonsulter under hela processen och vårt mål är att nå till den högsta miljöklassen, guld. För att lyckas har vi bland annat satsat på ett innovativt fläktsystem och arbetat aktivt med smarta materialval och planlösningar.

Patriam är ett bostadsutvecklingsbolag som utvecklar exklusiva och hållbara hem för den moderna och medvetna människan, som väljer sitt boende med omsorg. Vår mångåriga kompetens inom bostadsbyggande och förståelse för människors behov gör att vi kan skapa attraktiva, genomtänkta hem och en trygg affär för våra kunder. Patriam ingår i Ebabkoncernen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY