Image

Första spadtagen för bostäder och sporthall i Malmö

Bygg/Arkitektur I morgon tas de första spadtagen för en ny sporthall och 130 ungdomsbostäder i Västra Hamnen samt 290 bostäder i Limhamn. Bakom projekten står kommunala MKB.
Publicerad den 7 Maj 2015

Deltager gör bland annat Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande, Lars-Erik Lövdén, ny styrelseordförande för MKB samt elever från Bryggeriets gymnasium. Studenterna är med och tar både första spadtaget och bjuder på en skejtuppvisning.

– Malmö växer snabbt och om mindre än 20 år förväntas vi vara närmare 100 000 fler Malmöbor. Bostadsbyggandet måste ta fart, och det av bostäder som folk har råd att bo i. Jag är därför väldigt glad att det nu tas spadtag för fler hyresrätter i Malmö, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

I Västra hamnen utvecklar MKB tillsammans med Stadsfastigheter ett projekt med en idrottsanläggning och 130 ungdomsbostäder. Bostäderna blir framför allt yteffektiva ettor med gemensam takterrass. Planerad inflyttning 2016.

I Limhamns läge bygger MKB cirka 290 nya bostäder. Det blir ettor till femmor, med tonvikt på yteffektiva planlösningar. Projektet är MKB:s största sedan mitten på 70-talet då de storskaliga bostadsområdena (miljonprogrammet) färdigställdes. Planerad inflyttning från 2016 och framåt.

– MKB har ett viktigt uppdrag att producera nya bostäder. Det är därför glädjande att vi på fredag tar de första spadtagen för två stora nyproduktioner, som blir viktiga bidrag i att på sikt nå målet om 500 nya bostäder per år, säger Lars-Erik Lövdén, ny styrelseordförande hos MKB.

Nyproduktionen av ungdomsbostäderna i Västra hamnen innebär bostäder till en rimlig totalkostnad.

– Vi vill bygga så att fler kan efterfråga en nybyggd bostad. Att vi nu kan erbjuda 130 nya ungdomsbostäderna för under 4 000 kronor i månaden för en etta i ett eftertraktat område är mycket positivt, säger MKB:s vd Terje Johansson.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige