Image

Första hyresgästen klar för ProLogis Park

AFFÄRER DHL hyr 23000 kvadratmeter i ProLogis jättelager i Jönköping. Därmed är de den första hyresgästen och hyr ungefär en fjärdedel av den totala ytan.
Publicerad den 4 Februari 2008

Uppdraget att bygga anläggningen har gått till Logistic Contractor. Den totala ytan blir på 85000 kvadratmeter och kommer att vara över en halv kilometer lång. Det motsvarar drygt elva fotbollsplaner och byggnaden blir en av de största logistikanläggningar som byggts i Sverige.

- DHL är en av ProLogis största globala kunder och det är positivt att vi utökar samarbetet ännu mer på den svenska marknaden. ProLogis verksamhet expanderar kraftigt och enbart i år ska vi investera cirka 700 miljoner kronor på den nordiska marknaden, säger Asgeir B Torfason, regionchef för ProLogis Norden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY