Image
Sofi Ahlström, projektledare på Forsen.
Sofi Ahlström, projektledare på Forsen. Bild: Forsen

Forsen utreder minskad resursförbrukning

Bolag På uppdrag av Göteborgs stad ska Forsen utreda hur cirkulära flöden i bygg- och rivningsprocessen kan minska resursförbrukningen. Resultatet kommer att ge rekommendationer för hur offentliga aktörer kan formulera sina upphandlingskrav.
Publicerad den 13 Maj 2019

Projektet finansieras av Vinnova och leds av Göteborgs Stad som anlitat Forsen till sin hjälp. Syftet är att påskynda omställningen till en cirkulär ekonomi inom byggsektorn för att kunna få till en effektiv resursanvändning och att möta framtidens utmaning med minskade avfallsmängder och klimatutsläpp.

– Det känns jättekul att få driva ett projekt som syftar till att ta fram relevant information och hjälpmedel om hållbarhet till en hel bransch. Det är väldigt spännande att få vara med i ett projekt som tangerar forskning och utveckling, det skapar helt andra möjligheter, säger Sofi Ahlström, projektledare på Forsen.

Projektet görs tillsammans med Kjellgren Kaminsky och pågår under 2019. Inledningsvis görs en nulägesanalys för att analysera gapet mellan nuläget och ett önskat scenario 2030. Slutresultatet är en handlingsplan som innehåller konkreta förslag på uppföljningsbara upphandlingskrav i syfte att skapa mer cirkulära processer i bygg- och rivningsentreprenader.

– Vår förhoppning är att vi ska kunna leverera en så praktiskt och konkret handlingsplan som möjligt. Vi är rotade i det teoretiska men har vår styrka i sammansättningen av en projektgrupp som har stor erfarenhet av det praktiska, så vi har god kännedom om vad som kan funka eller inte, säger Sofi Ahlström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige