Image

Forsen lanserar nytt koncept

Bolag Forsen Care är Forsen Projekts nya enhet för vård- omsorgsprojekt. Bakgrunden är att antalet äldre människor ökar kraftigt i Sverige, likaså efterfrågan på bostäder som är anpassade efter äldre människor.
Publicerad den 26 November 2014

Vård- och omsorgsprojekt kräver en särskild förståelse för slutkundens och för vårdpersonalens behov i vardagen. Vad kräver just denna verksamhet? Vilka funktionsnedsättningar finns att ta hänsyn till? Att bygga för en god arbetsmiljö för vårdgivarna och även ge brukarna ett mervärde i sin boendemiljö är en självklarhet.

Forsen har spetskompetens inom vård- och omsorg och kunskapen för att anpassa bostäder till nutidens krav och hyresgästernas kommande behov.

– Vi hjälper våra beställare att skapa bättre, smartare och mera flexibla lösningar. Det finns mycket mer att göra än att bara ta bort trösklarna. Ett mer genomtänkt byggande för seniorer är viktigt inte bara av omtanke för de äldre, utan också av ekonomiska skäl ur ett beställarperspektiv och rent samhällsekonomiskt. Det handlar bland annat om att veta vilka åtgärder och mervärden man ska satsa på, säger Eva Eriksson, ansvarig för Forsen Care.

Referensprojekt i urval:
# För Bostad Mimer i Västerås hjälper Forsen till att inventera och föreslå åtgärder för lägenheter för de som är 55 år och äldre. Konceptet går under namnet ”Lätt att leva”.

# I Strängnäs bygger Forsen tillsammans med Culmen. Utgångspunkten är att det ska vara skönt att leva. Läge, arkitektur, material och metoder väljs omsorgsfullt, inte för att skapa lyx utan för att uppnå en bra balans mellan kvalitet och kostnad.

# Forsen hjälper Praktikertjänsts bolag Kasernen 8 Fastighets AB att projektera för riktigt bra rehabiliteringsvård. Anläggningen ska bli en nationell förebild.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige