Image
Bengt Johansson.
Bengt Johansson. Bild: Forsen

Forsen etablerar sig i Norrland – öppnar kontor och anställer i Umeå och Kiruna

Bolag Forsen fortsätter sin expansion och öppnar i dagarna sitt första kontor i Norra Sverige.
Publicerad den 11 Januari 2020

– Vi ska finnas där våra kunder finns. Och det finns en stor efterfrågan på våra tjänster i de norra delarna av Sverige så detta är en logisk och självklar satsning, säger Forsens vd Bengt Johansson.

Forsen är ett av Sveriges största byggprojektledningsföretag och sedan länge verksamt i stora delar av landet, men man har tidigare inte haft kontor norr om Uppsala. Nu expanderar Forsen verksamheten till att omfatta hela Sverige och starten är det nyöppnade Umeåkontoret.

– Det finns en stor marknad i Norrland men det kräver en närvaro för att kunna konkurrera om uppdragen. Vi har rekryterat medarbetare i både Umeå och Kiruna och vi planerar att så småningom öppna kontor på fler orter i Norra Sverige, säger Bengt Johansson.

Expansionen leds av Jonas Wållberg, som har fått titeln affärsenhetschef Norr. Han är i grunden projektör inom anläggning och har arbetat med flera stora markprojekt, bland annat Botniabanan. Han har dessutom stora erfarenheter av att bygga upp verksamheter i regionen, framför allt från Tyréns där han ledde expansionen från ett tjugotal till 300 medarbetare.

Närmast kommer Jonas Wållberg från rollen som vd och delägare av företaget Sigma Civil, men nu flyttar han hem till Umeå där han är uppväxt.

– Jag har följt Forsen på avstånd i flera år och vet att det är ett kompetent företag med duktiga medarbetare som alltid levererar. Så det ska bli spännande att bygga upp Forsen Norr med en så stark organisation i ryggen, säger han.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige