Food Village blir en marknadsplats med hållbara livsmedel, restaurang, café och bageri.Oberoende, kvalitet och sunt förnuft är hörnpelarna när grundarna till Food Village, Mats Holmberg och Nils Welléus, etablerar sitt koncept.
För restaurang och bageri står stjärnkockarna Gustav Otterberg och Daniel Lindeberg.Köksmästare på Food Village är Gustav Otterberg som fick sin första köksmästartjänst redan som 22-åring. Sedan dess har han drivit upp både Leijontornet och Restaurang Ekstedt som båda erhållit bland annat en stjärna i Guide Michelin samt den internationella mästarklasstämpeln i White Guide.
Daniel Lindeberg har tidigare drivit stjärnkrogen Frantzén/ Lindeberg, jobbat på bland annat Edsbacka krog och Oaxen samt varit kreativ ledare på Wienercaféet. Han driver numera sitt eget Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge.Lokalen är i två plan och med entré både från Vasagatan och Klara Västra Kyrkogata.
Food Village öppnar under december 2016 och blir då granne med Restaurang Vigårda som slår upp sina dörrar hösten 2016.
Klara C omfattar totalt 34 000 kvm, varav 28 000 kvm kontor, fördelat på 10 plan. Investeringen uppgår till drygt en miljard och renoveringen beräknas vara klar i slutet av 2016. I april 2016 flyttar de första hyresgästerna, Centigo och Bambora in. I juli får de sällskap av KPMG.
Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.